A slider megnyitásához kattintson ide!

Erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek

Amennyiben Ön olyan erdőgazdálkodó, aki az erdészeti beavatkozásokat úgy végzi el a gazdálkodásához tartozó erdőkben, amelyek által az erdők nagyobb mértékben képesek ellátni gazdasági értékteremtő funkciójukat, ezáltal Ön hozzájárul a fenntartható erdőgazdálkodás céljának eléréséhez, akkor ezzel a vissza nem térítendő támogatással a felmerült költségeit jelentősen csökkentheti.
A támogatott tevékenységek és az igényelhető támogatások mértékei (régióktól függően) a következők:
  • befejezett ápolás (kézi – 119 vagy 149 eurónak megfelelő forint összeg hektáronként, gépi – 74 vagy 92 eurónak megfelelő forint összeg hektáronként),
  • tisztítás fahasználat – 61-119 vagy 76-149 eurónak megfelelő forint összeg hektáronként,
  • törzsnevelési jellegű beavatkozás (magas törzsnyesés (5m), kihordás, sorba rendezés, vagy aprítás) – 90 vagy 113 eurónak megfelelő forint összeg hektáronként.
A kizárólag elektronikus úton benyújtható támogatási kérelmet 2017-ben március hónapban, 2018-ban pedig februárban lehet beadni.
 
Amennyiben e rövid ismertetővel felkeltettük érdeklődését, akkor a támogatás mértékével, a kérelem elektronikus úton történő benyújtásával, annak elbírálásával, a támogatás igénybevételének feltételeivel, a kötelezettségek vállalásával, az ellenőrzéssel és az egyéb részletekkel kapcsolatban keressen fel minket a honlapon feltüntetett elérhetőségeinken (www.fapiac.hu/Kapcsolat).
 
« visszalépéshez kattintson! Közzétéve: 2016. március 16.
Talajvédelmi rendeltetésű, Natura 2000-es erdő
Talajvédelmi rendeltetésű, Natura 2000-es erdő

Kíméletes közelítés
Kíméletes közelítés
Széchenyi 2020